/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +152 -10
    başlık

    1)ESPRESSO: Espresso kahvenin özüdür, 7 ila 8 gram kahveden basınçlı buhar geçirilmesiyle oluşur, fotoğrafta gördüğünüz espressodur. Aynı zaman da diğer kahvelerin temelini oluşturur.

    2)CAFE* LATTE: Bir çok türevleri vardır, karamellisi veya çikolatalısı mevcuttur. espressonun üzerine bolca buhar çubuğunda buharlandırılmış sütün dökülmesiyle oluşur, cappucino\'dan daha az köpüklü, daha çok sütlüdür.

    3)CAPPUCINO: Süt köpüğünün ağırlılı bulunduğu kahve türüdür. Yine aynı şekilde espressonun üzerine buharlandırılmış süt ve köpüğün dökülmesiyle oluşur.

    4)MOCHA: Çikolata sosu veya çikolata tozunun espressoyla karıştırılması, ardından üzerine aynı lattedeki gibi süt dökülmesiyle meydana gelir. çikolata aroması yoğunluktadır.

    5)CHAI TEA LATTE: Sütün \"chai\" adı verilen özel çay karışımı ile demlenmesi, ardından espressonun üzerine dökülmesiyle meydana gelir. Baharatlı ve güzel bir aroması vardır, kışın iyi gider.

    ESPRESSO MACCHIATO: \"Macchiato\" kelimesi \"leke\" anldıbına gelir. Espressonun üzerine ufacık süt köpüğü dökülmesiyle bir leke oluşturulur. Espressoyu biraz daha hafif sevenlerin tercihidir.

    LATTE MACCHIATO: Lattenin şekilli hali diyebiliriz. Burda süt bardağa önce dökülür, ardından üzerine espresso dökülür. bu sayede yoğunluk farkından dolayı 3 katmanlı güzel bir görüntü ortaya çıkar.

    AMERICANO: Tercihim olan basit kahvedir. Espressonun üzerine sıcak su eklenmesiyle oluşur.

    FiLTRE KAHVE: Espresso temelli olmayan günün her anında içilebilecek hafif kahvedir. iri öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak sudan yavaş yavaş geçirilip demlenmesiyle oluşturulur.

    BONUS: LATTE ART NEDiR?: Buharlandırılmış sütün belirli yerlerde belirli şekillerde espressonun üzerine dökülmesiyle şekil oluşturulur. Genelde kalp veya lale gibi şekiller oluşturulur.

    Copy paste yapmadım, kendi yazımdır.

    edit: sorusu olan yazabilir.
    ···
  1. 2.
    +27
    Kahve severim.

    Espresso nasıl temelini oluşturuyor amk espresso sonradan çıkmadı mı?
    ···
    1. 1.
      +2
      hayır panpa;) espresso en eskisidir, diğer kahveler sonradan meydana geldi
      ···
      1. 1.
        +3
        Valla panpa bana burada en eski gelen filtre kahve. Sadece sıcak suyun içerisine çekirdek atıyorsun. Espresso biraz hayal gücü yani yok basınç, yok kahvenin özü çıkacak falan. Biraz daha fanteziye kaçıyor bence
        ···
    2. 2.
      +3 -2
      en eskisi (umarım yanılmıyorumdur) türk kahvesi diye biliyorum bakarım birazdan. sonradan italyanlar basınçlı espresoo makinesini icat ediyor ama öyle aklındaki gibi teknolojik birşey değil böyle manuel kollu falan. hatta buhar değil basınçlı sıcak su da olabilir. sonra amerikalılar kendi kültürlerine adapte etmek için üzerine su ekleyip hafifletiyorlar çünkü espresso en sert kahve türüdür. ismi de americano oluyor. öyle öyle gidiyor türevleri çıkıyor işte
      ···
      1. 1.
        0
        ben de türkler buldu italyanlara geçti diye biliyorum panpa
        ···
    3. 3.
      0
      evet panpa öyle olması lazım.
      ···
    4. 4.
      +1
      Bi Afrika ülkesinde kahveyi hayvanlara yedirince daha enerjik olduklarını farketmişler bu bitki daha sonra Anadolu'ya gelmiş
      ···
    5. 5.
      +1
      HELAL ET

      huur ÇOCUĞU TÜRK KAHVESI NEREDE

      ···
      1. 1.
        0
        açıklamayı yaptık oç. bildiğiniz şeyi anlatarak neden boş yapayım?
        ···
    6. diğerleri 3
  2. 3.
    +13
    frappucino ne oluyo?
    ···
    1. 1.
      +1
      frappucino soğuk kahveye giriyor diye biliyorum, onun hakkında pek bilgim yok. muhtemelen lattenin buzlu ve aromalı halidir.
      ···
    2. 2.
      +1
      buzlu ve kremalı haliymiş panpa
      ···
    3. 3.
      0
      Kanka hafif kahve ve bol krema soğuk ve starbuckdakini tavsiye ederim tadı harbi güzeldir dene derimd
      ···
    4. 4.
      0
      Filtre kahvenin 3 4 gün damıtılmasıyla elde edilen aşırı yumuşak içimli köpüklü soğuk kahve
      ···
      1. 1.
        0
        ciddi misin böyle olduğunu bilmiyodum
        ···
    5. diğerleri 2
  3. 4.
    +14
    Hicbirini icmedim
    ···
    1. 1.
      0
      neden panpa
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Kahve sevmem zaten. Ustelik 1 kerede olsa 7 lira kahveye verilmez bence
        ···
    2. 2.
      0
      Paramız yok
      ···
      1. 1.
        0
        çok paran olmasına gerek yok panpa en azından 1 kere de olsa tatlarına bakabilirsin 7 ila 12 lira arasında değişiyor
        ···
    3. 3.
      0
      kendi tercihin panpa bişey diyemicem
      ···
    4. 4.
      0
      Olum git 75 kuruşa al cafe crown wıght chucklet moka(bilerek yanlış yazdım)al süt ısıt karıştır aq 2 TL bile gitmez ne 7 TL si aq sana starbaks a git diyen yok knk git dedimi yap
      ···
      1. 1.
        0
        lan onun bile tarifini yanlış veriyosun amk. suyla hazırlanmıyor mu hazır kahveler?
        ···
      2. 2.
        +1
        Knk her ikisylede oluyor ama sütle saha iyi oluyo
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      Beynini sktimin kör cahil bide parantez içinde bilerek yanlış yazdım diyor daha viyt çaklit moka yazmayı bilmiyor gavat
      ···
    6. diğerleri 3
  4. 5.
    +69
    Kahve kültürüm olsun isterdim ama 3ü1 aradadan öte gidemedim a.k
    ···
    1. 1.
      0
      kahve kültürü ne amk gayet basit bişey yukarıdakileri oku temel şeyler yazıyor bi de fırsat buldukça tatlarına bak. evine filtre kahve makinesi al çok pahalı olmuyorlar.
      ···
    2. 2.
      +2
      Bim kahvesi içiyorum ):
      ···
    3. 3.
      0
      Esprezzo
      ···
    4. diğerleri 1
  5. 6.
    +1 -1
    rezerved
    ···
  6. 7.
    +6
    orta türk kahvesi ?
    ···
    1. 1.
      0
      türk kahvesini biliyosunuz diye yazmadım panpa
      ···
      1. 1.
        0
        sen yinede bi özet geç
        menengiç
        kumda falan filan
        ···
    2. 2.
      +3
      menengiç hakkında bilgim yok, fakat az bilinse de aslında türk kahvesi ne kadar kısa sürede pişerse o kadar lezzetli olur. kahve tatlı aromasını ilk safhada verir, pişme süresini uzatırsan gittikçe çamurlaşır ve acı bir kahveye dönüşür. kumda kahvede işte kum ısıtılıyor ısınan kum cezvenin her tarafına eşit sıcaklık verdiği için daha lezzetli oluyor.
      ···
    3. 3.
      +1
      Menengicin de biraz yağlı bı kahvesi oluyor. Genelde sütlü içilir
      ···
    4. diğerleri 1
  7. 8.
    0
    UP UP UP
    ···
  8. 9.
    +4
    Dağ çilekli kahve yok kanka
    ···
    1. 1.
      +2
      hay allah unutmuşum...
      ···
  9. 10.
    0
    UP UP UP
    ···
  10. 11.
    0
    UP UP UP
    ···
  11. 12.
    0
    UP UP UP
    ···
  12. 13.
    0
    UP UP UP
    ···
  13. 14.
    +4 -1
    Panpa bana bi kahve önermeni isteyeceğim. şimdi ben kahveyi şekersiz içiyorum ama yetmiyor hafif kalıyor. Sert olmasını istiyorum ama bi türlü istediğim sertlikte bi kahve bulamadım. Böyle zehir gibi direk gözleri fıldır fıldır açacak bi kahve lazım.
    ···
    1. 1.
      +2
      double shot espresso * hatta o bile kesmezse ristretto vardır en zehiri odur. ama espresso bilindiğinin aksine kafein oranı azdır çünkü kafein oranı kahve ne kadar suda kalırsa o kadar artar. filtre kahvenin kafein oranı çok daha yüksek fakat espresso o keskinliğiyle bile uyandırmaya yeter seni.

      edit: lungoyu unutmuşum panpa, lungo espressoya göre daha sert ve daha kafeinli çünkü yapılışı farklı. espresso yaparken 7 gram kahveden 25ml civarı su geçirirken lungoda 60ml civarı geçiriyorsun ve kahve acı tadını daha çok bırakıyor. lungoyu heryerde bulabilir misin bilmem ama belki espresso makinen vardır diye yazdım.
      ···
    2. 2.
      +1
      Kola + espresso denemeni öneririm
      ···
    3. 3.
      +1
      Adam hapçı beyler
      ···
    4. 4.
      +1
      Soğuk istersen Cold Brew
      ···
    5. 5.
      0
      Soğuk istersen Cold Brew
      ···
    6. diğerleri 3
  14. 15.
    +1
    Kahve rezervetuar
    ···
  15. 16.
    +8
    Daha az önce incideydim ne ara ekşiye geldim
    ···
    1. 1.
      +1
      ekşidekiler bunları zaten biliyor panpa böyle bi başlık açmazlardı
      ···
  16. 17.
    +5
    Tek bildigim 2si 1 arada sekersiz 3u1 arada sekerli oldugu
    ···
    1. 1.
      +1
      ben de eskiden böyleydim keşke hep böyle olsam şimdi nescafe gold bile içemiyorum. hayvan gibi masraflı iş.
      ···
  17. 18.
    +2
    double shot espresso nereden içilir panpa
    ···
    1. 1.
      0
      "en iyi nerde içilir?" mi demek istiyorsun yoksa her kahvecide var zaten
      ···
      1. 1.
        0
        en iyi nerde içilir
        ···
    2. 2.
      0
      ben evde içtiğim için çok bi yer söyleyemem ama belki şu yardımcı olur kadıköydeki 3. dalga kahvecileri google dan arayıp bulabilirsin genelde kadıköyde oluyor. starbucks çekirdeklerinin geneli bayat, bahsettiğim kahveciler tam zamanında kavuruyor ve kullandıkları çekirdekler daha kaliteli.
      ···
  18. 19.
    0
    Nescafe nerde
    ···
    1. 1.
      0
      kalbimde
      ···
  19. 20.
    +1
    Çay içerim arkadaş ben
    ···
    1. 1.
      0
      sabah çay akşam kahve içiyorum panpa
      ···
    2. 2.
      0
      dişlerim kömür şuan
      ···
    3. 3.
      0
      Tam tersini yapsana oğlum :D
      ···
      1. 1.
        0
        sabahları çay daha hafif olduğu için çay tercih ediyorum panpa kahve bazen o da espresso böyle 1 2 yudumda bitsin diye
        ···
    4. diğerleri 1